Psihedelično-literarni natečaj ob dogodku LSD75

Psihedelično društvo Slovenije vas potrebuje!

Iščemo najboljše psihedelične izpovedi, katere bomo nato v recitirani obliki predstavili na prihajajočem dogodku LSD75, ki bo potekal 19. aprila v Ljubljani, kot počastitev 75. obletnice odkritja psihedeličnega delovanja dietilamida lisergične kisline (LSD-25).

Ste kdaj izkusili globoko psihedelično izkušnjo oziroma mistično izkušnjo, sproženo s pomočjo psihedelikov ali sorodnih učinkovin? Ste v tej izkušnji prepoznali neizmerne možnosti za napredek, zdravljenje, duhovno in osebnostno rast? Bi radi to spoznanje delili z drugimi? Bi poskusili z besedami opisati neopisljivo?

Če ste si odgovorili pritrdilno na katerokoli od zgornjih vprašanj, v nekaj stavkih in odstavkih opišite kaj vam je izkušnja pomenila, kako je spremenila vaše življenje, katere uvide vam je dala in kako je premaknila vašo perspektivo na svet, v katerem živite, in na to kako v njem živeti.

Opišete lahko posamezne psihedelične izkušnje, lahko pripravite povzetek vseh takšnih izkušenj. Slog si izberite sami, le osredotočite se ne notranje dogajanje in se izogibajte pretiranemu popisovanju okoliščin. Poskusite pisati čim bolj zgoščeno, a omejitev v dolžini besedila si ne postavljajte. Zaželeni so tudi opisi težkih, neprijetnih ali negativnih izkušenj s psihedeliki, še posebej takšnih, ki bi lahko neizkušenim vcepile previdnost in jih obvarovale pred nepremišljeno uporabo.

Po uredniškem izboru bomo najboljše odlomke, ali kar celotna besedila, s pomočjo poklicnih špikerjev pretvorili v recitale, ki jih bomo predvajali v okviru dogodka LSD75. Izbrane prispevke bomo delno ali v celoti, ter ob privolitvi avtorjev, objavili tudi na spletni strani dogodka. Zagotavljamo anonimnost, zaželeno pa je, da ob prispevku podate še splošne demografske podatke (npr. starost, spol, izobrazba ali podobne osebne okoliščine, katerih nimate potrebe skrivati).

Najboljši trije po izboru uredništva dobijo nagrade (majice društva, jubilejne ponatise umetnin ali podobno, po želji).

Prispevke pošljite na naš elektronski naslov info (at) psihonavt.si do 1. aprila 2018.

Če imate literarno in psihedelično navdihnjene znance, vas prosimo, da jim posredujte ta poziv.

Organizacijski odbor dogodka LSD75,

Psihedelično društvo Slovenije

 

PS: Če nimate želje po temu, da sodelujete v temu natečaju, pa bi nas radi vseeno podprli, vas vabimo, da se nam pridružite pri organizaciji dogodka, ali pa prispevate donacijo za kritje organizacijskih stroškov.

Naslovna slika je promocijski material glavne proslavitve obletnice LSD75, ki bo potekala v Baslu v Švici, domovini Alberta Hoffmana, izumitelja LSD. Objavljena je z dovoljenjem Psihedeličnega društva Švice.